| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
cairagarf Rosemary's Baby

|
Tarih: Prş Mar 26, 2009 6:28 pm Mesaj konusu: Spoorloos (The Vanishing) 1988 |
|
|
Tim Krabbe nin ' altın yumurta ' isimli kitabından uyarlamadır ve senaryo da tim krabbe tarafından yazılmıştır. Garip efektler, heyecan dolu sahneler olmadan insanı sessiz sakin geren, geren, geren bir film sonu ise oldukça şok edici.Kan yok, efekt yok acaip sesler garip varlıklar yok, ruhlar periler gulyabaniler yok elinde bıçakla milleti kovalayan azılı katiller yok. Ama insanın kanını donduran bir hikaye var. Filmi sakin sakin izliyorsunuz ama film bitince oturuş pozisyonuza baktığınızda ya da koltuktan kalkmak için ilk adımı attığınızda ne kadar gerilmiş olduğunuzu anlıyorsunuz. Kesinlikle usta işi bir gerilim. Tabi her makus talihli iyi film gibi bu filmin de remaki yapıldı ve hiç de iyi olmadı
 |
|
| Başa dön |
|
 |
senyuva55 Damien

|
Tarih: Prş Mar 26, 2009 7:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Merak ettim. O sayfıkların olmadan da gerilim nasıl olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
DeMoN Moderatör

Kayıt: 14 Tem 2007 Mesajlar: 1093 Konum: (7sin2t + 34.3)i + (cost - 34.4t)j - (8t)k
|
Tarih: Prş Mar 26, 2009 8:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de merak ettim bu filmi. _________________ -How's life treating you Norm?
-Like he caught me in bed with his wife! |
|
| Başa dön |
|
 |
spud Chucky

|
Tarih: Prş Mar 26, 2009 10:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
yanlış hatırlamıyorsam hollanda-fransa ortak yapımı bir film. 2 yıl önce arkadaşımın tavsiyesiyle izlemiştim. kurt russell'ın breakdown filmine benziyor felan demişti. ama tamamen farklı ve Hitchcock vari bir film. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
javutich Rosemary's Baby

|
Tarih: Cum Mar 27, 2009 12:51 am Mesaj konusu: |
|
|
| spud yazmış: | | yanlış hatırlamıyorsam hollanda-fransa ortak yapımı bir film. 2 yıl önce arkadaşımın tavsiyesiyle izlemiştim. kurt russell'ın breakdown filmine benziyor felan demişti. ama tamamen farklı ve Hitchcock vari bir film. |
Bu filmin talihsiz yeniden çeviriminden yönetmenin kendisinin sorumlu olması ayrı bir talihsizlik. Yapımcı baskısı olabilir mi? _________________
Ayı yavrusu olup birilerini sevgiyle ısırmak istiyorum. Mümkünse boz ayı... |
|
| Başa dön |
|
 |
cairagarf Rosemary's Baby

|
Tarih: Cum Mar 27, 2009 11:06 am Mesaj konusu: |
|
|
senyuva;
Saydıklarım olmadan filmin germesinin sebebinin gerçeklik olduğunu düşünüyorum. Korkunç bir durum korkunç bir hikaye ama herkesin başına gelebilcek birşey yani senaryoda hiçbir olağanüstülük yok sanırım insanı bu yüzden bu kadar gerip, etkiliyor.
Evet film hollanda-fransa ortak yapımı daha sonra 1993 yılında aynı yönetmen tarafından remakei yapıldı javutichin söylediği gibi. İzlemesem de bildiğim kadarıyla remakeinde son farklıymış ve hollywoodvari bir filmmiş eee ne anladım o zaman ben o filmden. Orjinalin ürperticiliği zaten gerçeklik, çaresizlik ve meraktan geldiğine göre, böylesine rahatsız ve hasta bir filme mutlu son yapmak filmi rezil etmek adına gerçekten de çok dahiyane bir fikir olmuş  |
|
| Başa dön |
|
 |
Leatherface Chucky

|
Tarih: Pts Nis 05, 2010 2:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
izlerken uyumuştum ama çok güzeldi... _________________ geldim lan! |
|
| Başa dön |