|
|
| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
cairagarf Rosemary's Baby

|
Tarih: Cmt Şub 28, 2009 4:35 pm Mesaj konusu: Anneliese Michel |
|
|
Bilmiyorum başlığı doğru yere mi açtım
The exorcism of emily rose ve Requiem filmlerine esin kaynağı olan gerçek bir olayın kahramanı Annelise Michel.
1952-1976 yılları arasında Almanyada yaşamış olan bu genç kız klise görevlerini düzenli yerine getiren bir katoliktir. Hikayenin devamı hepinizin bildiği gib.i İçine şeytan girdiğini düşünmüş işe yaramayan psikiyatrik tedavilerden sonra tedavileri bırakıp kendini rahibe teslim etmiş ve uzun süre şeytan çıkarma ayinlerine devam etmiştir. Ölmeden önceki gün diğer gün öleceğini ama önemli olmadığını artık huzur bulduğunu söylemiştir.
Rahibe karşı ilaçları bıraktırması sebebiyle ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle dava açılmıştır.
Gerçekleştirilen ayinlerin çoğu kayıt altına alınmıştır. Bu kayıtlarda Annelise in çıkardığı sesler inanılmazdır. Aynı anda 7 den fazla farklı sesi çıkarabilmekte hiç bilmediği dillerde konuşabilmektedir. psikiyatrik rahatsızlıklarda hasta kriz anında yaptıklarını hatırlayamazken Annelise olanları kriz bittiğinde en ince ayrıntısına kadar hatırlıyabilmektedir. Durumu ilerlediğinde yalnızca böcek yemeye başlamıştır
bu linkte ayinin ses kaydını bulabilirsiniz
http://www.chasingthefrog.com/reelfaces/emilyrose.php
By fragariaac
By fragariaac |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Cmt Şub 28, 2009 7:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel bir konu olmuş, bende verdiğin linkten biraz çeviri yaptım, hepsini çeviremedim, istek olursa kalan kısmını da çevirebilirim.
(geç kalan edit : kalan kısmı da çevirdim zaten aşağıda yazıyor. sadece emily rose filmiyle alakalı bir kaç soru vardı, gereksiz olduğunu düşündüğüm için çevirmedim)
"Biliyorum ki doğru şeyi yaptık, çünkü ellerinde İsa'nın işaretini gördüm. Stigmatalar oluşuyordu, bu Tanrı'dan şeytanları kovalım diye bir işaretti. Anneliese diğer kayıp ruhları kurtarmak için öldü, onların günahlarının kefaretini ödemek için."
Soru : Anneliese'de ne zaman garip belirtiler ortaya çıkmaya başladı?
1968 yılında, 17 yaşında hala lisedeyken, Anneliese geçirdiği kovülsüyonlardan (kasların kasılması) dolayı acı çekmeye başladı. Mahkeme kayıtlarına göre Anneliese'in ilk epileptik nöbeti 1969'da gerçekleşti. Wurzburg Psikiyatri Kliniğinden bir nöroloji uzmanı Anneliese'e "Grand Mal" epilepsi teşhisi koydu. (Bilinç kaybı falan filan kaynaklı hastalıkmış) Bir süre sonra Anneliese ibadet sırasında (dua okurken) şeytanla alakalı kötücül halisinasyonlar görmeye başladı. Ayrıca lanetlendiğini söyleyen sesler de duyuyordu. Yine mahkeme kayıtlarına göre 1973'te Anneliese depresyona girdi ve intiharın eşiğine geldi. 1975 yılında Anneliese'in ele geçirilmiş olduğu kanısına varıldı ve ailesi doktorlardan yardım almayı reddetti. Bunun yerine sadece şeytan çıkarma ayinlerine odaklandılar. Ama Anneliese'in belirtileri şizofreniyle karşılaştırılmış ve tedaviye cevap verebilme olasılığı varmış (ama olmamış heralde ben de tam anlamadım)
Soru : Anneliese'i ilk kim ele geçilmiş diye teşhis etti?
İlk doğrulanmamış teşhisler Anneliese'i kiliseye (muhtemelen kilise tarz bir yere) götüren yaşlı bir kadın tarafından yapıldı. Anneliese İsa'nın resimleri önünden geçmekten çekiniyor, kutsal sudan içmeyi reddediyordu. Ayrıca kadın, Anneliese'sin berbat korktuğunu da söylüyordu. Yakın bir kasabadan bir exorcist (dua okuyarak kötü ruhları kovan kişi - sanki bilmiyosunuz) Anneliese'in şeytani bir şekilde ele geçirildiğini açıkladı. İlk iki talepleri reddedilse de sonunda şeytan çıkarma ayin talepleri Başpapaz tarafından kabul edildi.
Soru : Anneliese Michel gerçekten filmdeki gibi (Emily Rose'dan bahsediyor) kötü ruhların yüzlerini gördü mü?
The Washington Post gazetesine göre Anneliese, etrafındaki insanların ve diğer şeylerin üzerinde şeytani ruhların yüzlerini görmeye başlamıştı.
Soru : Anneliese hangi şeytani ruhlar tarafından ele geçirilmişti?
Anneliese, içlerinde Lucifer, Judas Iscariot, Nero, Cain, Hitler ve Fleischmann'ın da olduğu bir kaç ruh tarafından ele geçirilmişti Frankish Papazı'na göre (frankish ne valla bilmiyorum). Ayrıca Anneliese'in belirttiğine göre başka bir kaç lanetlenmiş ruh da kendini Anneliese'e göstermişti.
Soru : Anneliese Michel'in ölümünde kimler suçlu bulundu?
2005'teki The Exorcism of Emily Rose filmindekinin aksine sadece bir kişi değil, dört kişi suçlu bulunmuştu. (İhmalden dolayı ölüme sebep olmak suçundan) Peder Arnold Renz, Papaz Ernst Alt ve Anneliese'in annesi ve babası. Dördüde altı ay hapis cezasına ve üçer yıl gözaltı cezasına çarptırıldılar.
Soru : Anneliese'in 1973'teki The Exorcist filminden etkilenme (aslında taklit etme) ihtimali var mı?
1974'te The Exorcist filminin gösteriminden 2 yıl sonra Anneliese'in kaydedilmiş seslerindeki havlama, hırlama ve kendi vahşi sesi her ne kadar filmdeki Linda Blair'ın çıkardığı seslerle benzerlik gösterse de daha soğuktu. Bunun nedenini ise bazıları, Anneliese'in basitçe filmden gördüklerini taklit etmesine bağladılar (tabi Anneliese filmi izlediyse...) Avrupalı bazı psikiyatristler, filmin gösterildiği dönem sonrasında bu gibi taklitlerin hastalar arasında çoğaldığını söylemişlerdir.
Soru : Anneliese'in başka anormal davranışları nelerdi?
Anneliese, kendi idrarını yerde yalamak gibi, sinek, örümcek, kömür yemek gibi aşırı derecede rahatsız edici davranışlar sergiliyordu. Bunlardan bir diğeri de ölü bir kuşun kafasını ısırıp koparmaktı. Bir keresinde ise tam 2 gün boyunca bir masanın altında köpek gibi kavlamıştı. Çoğunlukla saatlerce çığlık atıyordu. Ama en geneli elbiselerini parçalayıp yere işemesiydi.
Soru : Şeytan çıkarma ayinleri Anneliese'e fiziksel zarar verdi mi?
Evet. Anneliese 10 ay boyunca 67 kez şeytan çıkarma ayinine mağruz kaldı. Bu ayinler sırasında 600 kez diz çökmesinden dolayı dizlerindeki bağlar koptu. Ölümünden bir hafta önce son ayininde o kadar zayıf ve halsizdi ki bu hareketleri ebeveynlerinin yardımıyla anca yapabildi. (vay hayvanlar ya)
Soru : Filmdeki gibi bu ayinler sırasında yanlarında bir doktor var mıydı?
Hayır. Paskalya Bayramı sırasında ölen Anneliese, yeme ve içmeyi reddetmeye başlamıştı. Hiç bir doktor çağırılmadı. Bilirkişilerin açıklamasına göre eğer bu 4 insan (peder, rahip, anne ve babası) Anneliese'i yemeye ve içmeye zorlasalar Anneliese hala yaşıyor olabilirdi. Ayrıca Anneliese'in kız kardeşlerinden birinin mahkemedeki açıklamasına göre bütün bu denemeler boyunca Anneliese, ilaç almamak ve yemek yemeye zorlanmamak için hastaneye gitmeyi istememişti.
Soru : Peki Anneliese Michel neden yemek yemeyi reddetti?
Anneliese kendini yemek yememe açısından bayağı zorlamıştı çünkü böylece şeytanın etkisinden kurtaracağını düşünmüştü. Öldüğünde sadece 33 kiloydu. Ayrıca ölümüyle, dikbaşlı inatçı gençliğin ve modern kilisenin dönek rahiplerinin günahlarından arınacağını söylemişti. _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com
En son Englund tarafından Pzr Mar 01, 2009 5:20 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Cmt Şub 28, 2009 8:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Devamı
Soru : Anneliese teknik olarak neyden öldü?
Otopsi kayıtlarına göre 1 Temmuz 1976'da Anneliese Michel, şiddetli susuzluk ve gıda eksikliğine dayanamayarak öldü. Öldüğüde zatüree ve yüksek ateşten dolayı da acı çekiyordu. Öldükten sonra gayrimeşru olan kardeşinin yanına gömüldü. Gömüldükleri bu kısım, mezarlığın hemen dışında (yerde) gayrimeşru çocuklar ve intihar edenler için ayrılmış bir bölgeydi.
Soru : Anneliese'in son sözleri nelerdi?
Halsiz ve ölüm döşeğindeyken Anneliese son sözlerini ölmeden önceki gün söyledi. Şeytan çıkarma ayinini yapanlara : "Kurtuluş için dua edin" dedi. Annesine ise "Anne, korkuyorum" dedi.
Soru : Anneliese kötü ruhlar tarafından ele geçirilmeden önce dindar biri miydi?
Evet. Anneliese ve üç kızkardeşi sıkı bir Katolik aileden geliyordu. Babaları ise (Josef) Papaz olarak yetiştirilmiş, teyzeleri ise rahibeydi (aileye bak..) Anneliese doğmadan 4 yıl önce annesi gayrimeşru bir çocuk dünyaya getirmişti. Ve sonuç olarak da bu utanç verici durumdan ötürü düğüünde siyah bir duvak giymeye zorlandı. Anneliese çocukken annesi onu (muhtemelen gayrimeşru kardeşinden bahsediyor) bu gayrimeşruluk damgasının günahlarından kurtulma amacıyla dine olan bağlılığını sağlamak için cesaretlendirdi. Anneliese'in kardeşi Martha 8 yaşındayken, böbreğinde oluşan bir tümorü alma operasyonu sırasında öldü. Ve bu sadece Anneliese'in, annesinin kefaretini ödeme arzusunu arttırmıştı. Anneliese ileriki yıllarda başkalarının günahlarından dolayı acı çekmeye devam etti. Genç bir kızken yoldan çıkmış rahiplerinden, uyuşturucu bağımlılarından gördüğü gibi, onların günahları bağışlansın diye taş bir zemin üzeride uyurdu. Üniversite yıllarında odasındaki duvarlara azizlerin fotoğraflarını asar, odanın kapısına yakın bir yerde kutsal su bulundurur ve düzenli olarak Rosary'e dua ederdi. Bu zamanlarda olduğu gibi ölümü sırasında dahi hala yoldan çıkmış gençliğin ve rahiplerin günahlarının arındırılmasından söz etmiştir.
(Bu kısım güzel işte)
Soru : Okudum ki Anneliese Michel öldükten sonra mezardan çıkmış, bu doğru mu?
Evet. 25 şubat 1978'de, Anneliese'in ölümünden 2 yıl sonra, Anneliese'in ölü bedeni mezarı kazıp dışarı çıkmış ve yanındaki tenekeyle çizilmiş yeni meşe ağacından yapılmış tabuta gitmiştir. İddaya göre Anneliese'in bedenin tabuttan çıkma sebebi, içinde olduğu tabutun çok eski ve kötü olması. Zaten ailesinin de arzusu Anneliese'i oradan çıkarmakmış. Ayrıca bir rahibenin gördüğü düşe göre Anneliese'in bedeni bozulmamış. Ama doğrulanmış raporlara göre Anneliese'in bedeni doğal bir şekilde (ölümünden dolayı) bozulmuş. Anneliese'in mezardan çıkmış (yada çıkarılmış) fotoğrafları hiçbir zaman gösterilmemiş. Ve ailesinin de bu olaya tanıklık etmesine izin verilmemiş. Yine de Anneliese'in evlerinden belirli bir uzaklıkta olan mezarı yatak odasından görülebiliyormuş. Bir de annesi hala orada yaşıyormuş.
Son olarak da Anneliese'in hayatını anlatan Requiem adlı bir film Alman yapımı olarak 2006'da piyasaya sürülmüş. Ama The Exorcism of Emily Rose'un aksine bu film daha dramatik ve daha gerçekçiymiş. Korku filmi değilmiş. _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 5:18 am Mesaj konusu: |
|
|
Filmi de (Requiem) biraz önce izledim. Anneliese'in üniversite hayatından başlayıp Exorcism kısmına kadar olan bölümü anlatmışlar filmde. Yani korku filmi değil, tamamen dramatik bir film.
Yalnız ilginçtir ki filmle bu yukarıda yazılanlar arasında uyuşmazlıklar var. (okuyup izleyen olursa anlarlar zaten) Ayrıca çok yalın bir şekilde anlatmışlar (ya da biz the exorcistlere, the exorcism of emily rose'lara çok alıştık...) Bir de son olarak şunu söylemeliyim ki filmin altyazısı iğrenç çevrilmişti, yüzde 50si bariz sallamaydı, belki de bu yüzden bana biraz kötü geldi. _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
senyuva55 Damien

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 9:19 am Mesaj konusu: |
|
|
Rahiplerde ne uydurmuş.
Emili Rose da fena halde kaptırmış kendisini...
Bu şeytan acaba kendi dini üzerinden mi dönüyor? Başka şeytanlar yok muymuş? Mesela hinduların şeytanları, afrika'daki tüm farklı dinlerin şeytanları gelmemiş mi?
Bu hikayeye inanmamızı mı istiyorlar.  |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 5:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
| senyuva55 yazmış: |
Bu şeytan acaba kendi dini üzerinden mi dönüyor? Başka şeytanlar yok muymuş? Mesela hinduların şeytanları, afrika'daki tüm farklı dinlerin şeytanları gelmemiş mi?
|
Varsa eğer, kaç tane şeytan var abi?
1546 tane mi? yada 768?
O zaman 768 tane de tanrı var.
Yazıda geçen "şeytanlar" tabiri hıristiyanlıkta "kötü ruhlar" tabiriyle aynı anlamı taşıyor. Örnek olarak (birinin kulakları çınlasın )
Demon : Şeytan
Demon : Kötü ruh (ifrit, cin, zebani)
Demons : şeytanlar (yani kötü ruhlar)
Ya beni bu yaştan sonra Hıristiyanlığa itmeyin ya ehehe
Bu hikayeye inanmamızı mı istiyorlar.
|
Hacı sen cinlere inanıyorsun... Kötü cin var, iyi cin var, dalga geçmeye gelmez adamı çarparlar falan diyosun. E adamlarında cinleri yok da kötü ruhları var işte. İsterlerse yamultuyorlar afedersin Nesine inanmıyorsun onu anlamadım... _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
DeMoN Moderatör

Kayıt: 14 Tem 2007 Mesajlar: 1093 Konum: (7sin2t + 34.3)i + (cost - 34.4t)j - (8t)k
|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 5:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Englund yazmış: |
|
Yahu insanın yüzüne karşı böyle hakaret edilmez ki...
Neyse Englund'ın hakkımdaki gerçek düşüncelerini bu vesileyle öğrenmiş olduk.  _________________ -How's life treating you Norm?
-Like he caught me in bed with his wife! |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 5:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
abi bir de iblis yazıyordu, çok ileri gitmiyim dedim çıkardım iblis kelimesini ahaha _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
senyuva55 Damien

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 6:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Englund yazmış: | | senyuva55 yazmış: |
|
Varsa eğer, kaç tane şeytan var abi?
1546 tane mi? yada 768?
O zaman 768 tane de tanrı var.
Yazıda geçen "şeytanlar" tabiri hıristiyanlıkta "kötü ruhlar" tabiriyle aynı anlamı taşıyor. Örnek olarak (birinin kulakları çınlasın )
Demon : Şeytan
Demons : şeytanlar (yani kötü ruhlar)
Ya beni bu yaştan sonra Hıristiyanlığa itmeyin ya ehehe
Bu hikayeye inanmamızı mı istiyorlar.
|
Hacı sen cinlere inanıyorsun... Kötü cin var, iyi cin var, dalga geçmeye gelmez adamı çarparlar falan diyosun. E adamlarında cinleri yok da kötü ruhları var işte. İsterlerse yamultuyorlar afedersin Nesine inanmıyorsun onu anlamadım... |
Derdim hikayenin uydurma olduğu. Bu hikayeye inanmak demek zaten hristiyanlığı kabul etmek demek. Hikaye Türkiye'de geçiyorsa farklı şeytan İngiltere'de geçiyorsa farklı şeytan. Kafadan uydurma olduğu ne kadar belli, demek istediğim bu. (Not: Bir kaç tane şeytan ismi saymış ya Emile.)
Aha yüzyıla damgasını vuran Emile Rose olayı cin çarpmasıymış, duyduk duymadık demeyin.
Cin mi? Kötü ruh mu? Hangisi?  |
|
| Başa dön |
|
 |
senyuva55 Damien

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Demon'a da iyi laf sokulmuş bu arada.  |
|
| Başa dön |
|
 |
senyuva55 Damien

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 6:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şeytan sayısı Türkiye'de 1453 olabilir. İstanbul'un fethi ile alakalı bir şifre olabilir.  |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 11:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu hikayeye inanmak demek zaten hristiyanlığı kabul etmek demek.
|
Yuh, yok bide kabul etme istersen, hıristiyanlık yoksa müslümanlık da yok o zaman... Senin ki bu mantık...
Hikaye Türkiye'de geçiyorsa farklı şeytan İngiltere'de geçiyorsa farklı şeytan. Kafadan uydurma olduğu ne kadar belli, demek istediğim bu. (Not: Bir kaç tane şeytan ismi saymış ya Emile.)
|
Hala şeytan diyor ya Abi o isimleri bi google'a yaz bakalım neler çıkıyor
Aha yüzyıla damgasını vuran Emile Rose olayı cin çarpmasıymış, duyduk duymadık demeyin.
Cin mi? Kötü ruh mu? Hangisi?  |
Bi' de tabi yazdıklarımı tekrar oku, eminim daha iyi anlayacaksın _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
cairagarf Rosemary's Baby

|
Tarih: Pts Mar 02, 2009 1:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çeviri için teşekkürler daha çok yazmak ve fotoğraf koymak istemiştim ama vakit bulamamıştım.
Bu kıza ne olduğunu bilmemizin tabi ki imkanı yok ama bunun müslümanlıkla hristiyanlıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Şeytan kavramı herkesce farklı anlaşılıyor sanırım burda vücudu ele geçirdiği düşünülen şeytan bildiğimiz şeytan isimli eleman değil o isimde bir adet varlık bulunmakla birlikte o tarzda olanlara genel olarak takılan bir isim bu. Yani önceden iyi bir üç harfli olup cennette takılırken aşırı kıskançlık sonucu Allah' a karşı gelerek cenneten kovulan ve hala iddiasını ispatlamaya çalışan varlığın özel ismi şeytan. Ama bu özel isim onun gibi olan insan ve diğer varlıklar için de kullanılan genel bir isim haline gelmiş.
The exorcistde de bünyeyi ele geçiren satan değil pazuzu isimli şeytandır. Bu tür aslen üç harflilerden gelme olup çeşitli versiyonları bulunur en güçlü ve kolay kolay felak-nasla alrt edilemeyecek olanlara ifrit denir ki genelde bunların vücudu ele geçirdiğine inanılır. Bunlar hem hristiyan hem müslüman olabilir ya da herangi bir din ya da grupla yaşıyor olabilirler. Bunlar toptan Allah ve ilahi dine mensup herkese düşmandırlar. The exorcist filmi başlarken okunan ezan, yapılan papaz büyüleri vs. gibi şeyler bu varlıklarla haşır neşir olmanın dinler üstü birşey olduğunun göstergeidir. ilahi olduğu sürece her dine ait allahtan yardım isteme törenleriyle bu varlıklar alt edilmeye çalışılabilir.
Tabi bunlar benim kendi düşüncem  |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Pts Mar 02, 2009 3:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
| cairagarf yazmış: | Şeytan kavramı herkesce farklı anlaşılıyor sanırım burda vücudu ele geçirdiği düşünülen şeytan bildiğimiz şeytan isimli eleman değil o isimde bir adet varlık bulunmakla birlikte o tarzda olanlara genel olarak takılan bir isim bu. Yani önceden iyi bir üç harfli olup cennette takılırken aşırı kıskançlık sonucu Allah' a karşı gelerek cenneten kovulan ve hala iddiasını ispatlamaya çalışan varlığın özel ismi şeytan. Ama bu özel isim onun gibi olan insan ve diğer varlıklar için de kullanılan genel bir isim haline gelmiş.
|
heh işte tüm anlatmak istediğim buydu _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
senyuva55 Damien

|
Tarih: Pts Mar 02, 2009 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Soru : Anneliese hangi şeytani ruhlar tarafından ele geçirilmişti?
Anneliese, içlerinde Lucifer, Judas Iscariot, Nero, Cain, Hitler ve Fleischmann'ın da olduğu bir kaç ruh tarafından ele geçirilmişti Frankish Papazı'na göre (frankish ne valla bilmiyorum). Ayrıca Anneliese'in belirttiğine göre başka bir kaç lanetlenmiş ruh da kendini Anneliese'e göstermişti.
Burayı yanlış anlamışım sanırım. Bunu Annelise söyledi zannetmiştim. Genel bir konuşmaymış. Pardon! (Bu kadar tartışmadan sonra. Tepkim Annelise'nin hristiyanlığa ait bir kaç tane şeytan sayması zannetmiştim, Annelise konuşmamış, tabii kötü ruh deyince her şey akla gelir. Müslümanlarda kötü cin, onlarda kötü ruh tamam mantıklı...)
Buna göre özel şeytanlarını saymadığına göre (özel şeytanları olduğunu da bilmiyorum sadece olduğunu düşünüyoru.) o zaman ikinci şıkkıda eleyebiliriz. Arkadaş çok iyi açıklamış, saolsun.
Hristiyanlık vardı bozuldu. Artık hristiyan olan kafirdir.(Müslüman inanışına göre.)
Tüm müslümanlar uydurma bir din peşindedirler. Gerçek din hristiyanlıktır ve tanrının seçilmiş kullarıdır. (Hristiyanlığa göre, yanılmıyorsam.)
Ya biri doğru ya da ikiside yanlış??? |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|