Korku.Org Forumları Forum Ana Sayfa
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

13'th friday
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Korku.Org Forumları Forum Ana Sayfa -> Slasher
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
jeanboy287

MesajTarih: Pzr Tem 29, 2007 10:36 pm    Mesaj konusu: 13'th friday Alıntıyla Cevap Gönder

işte benim nightmare one elm st.'de sonraki favori slasher'ım film ilk olarak '80 de çekilmiş ve büyük ilgi görmesi üzerine devam olarak 9 adet daha 13.cuma çekilmiştir bunları genel olarak eski korku.org dan aldığım bir yazıyla özetleyeyim

Friday 13th - Crystal Lake kampında bir çocuk boğulmuştur-Jason Voorhees
Yıllar sonra kamp tekrar açılır,kameranın yüzünü hiç göstermediği bir katil kampa gelen enerjik gençleri sıra ile öldürür,katil yıllar önce ölen oğlunun intikamını almak isteyen Mrs.Voorhees dir,hatta çığlık filminde bu şaşırtmalı soru olarak gelmiş-ilk filmdeki katilin adı soruluyordu- ve böylece zavallı Steve oyundan çıkmıştırSmile Mrs.Voorhees'in kafasını sağ kalan kız uçurur-Tom Savini o zmnki şartlarla bu mükemmel sahneyi gerçekleştirmiştir-helal olsun
Bu arada filmin sonunda sağ kalan kız bir kayıkta polisi beklerken sudan korkunç bir çocuk çıkar ve onu suya çeker-bu tarz sonlarınilk örneklerinden- , kız gözünü hastanede açar ve polisin çocuk hakkında hiçbişey bilmediğini öğrenir , bu serinin en iyi filmidir zaten

Friday 13th Part 2 - Kamp gene açılır , gene cinayatler(sevişen gençler hemen ölür,bkz.Cem Yılmaz:)) , katilin filmin başında hiç yüzü gözükmezken,filmin ilerleyen dakikalarında başına bir yastık kılıfı geçirir ve cinayetlerine öyle devam eder.Filmdeki düğümün çözülmesi katilin Mrs.Voorhees in kafasını sakladığı kulübede olur,meğer Jason arkadaşımız annesini kafasını saklamış ve cinayetleri onun intikamını almak için işlemektedir,filmin sonunda Jason u öldürür 2 genç.
Tam film bitti derken Jason camdan bu sefer başında kılıf olmadan girer ve kıza saldırır-yüzü baya bi deformasyona uğramış halde, kız gene gözünü ambulansta açar.

Friday 13th Part 3D - Bazı sahneleri 3 boyutlu olarak çekilmiş bu filmde gene gençler kamptalar,gene cinayetler,Jason un ilk kez hokey maskesi taktığı bölüm bu, filmin sonunda Jasonu öldürürler gene,morga götürürler.

Friday 13th Final Chapter - bazı yerlerde final friday olarak da geçer bu filmin adı,serinin 4.filmi. Konu gene aynı sayılır,Jason morgta uyanır,kampa döner,bu kez anne-kız-erkek çocuktan oluşan bir aile de bu olayların içinde,filmin sonunda erkek çocuk Jason makyajı yapıp onu şaşırtır ve pala ile kafasını parçalar,hastanede ablasına sarıldığı son sahnede ise kamera çocuğun şeytani bakışını gösterir

Friday 13th Part 5 A New Beginning - 4.filmde jason u öldüren tommy büyümüştür ama biraz kafadan çatlak gibidir.Onu kendisi gibi sorunlı gençlerin olduğu bir kampa yollarlar,orada da cinayetler felan işte,filmin sonunda katilin jason değil jason un maskesiyle cinayet işleyen başka biri olduğu anlaşılır(filmin başında cinayete kurban giden bi çocuğun babası) ,yani ilk filmden sonra katilin jason olmadığı serinin 2 filminden biridir bu.

Friday 13th PART 6 Jason Lives - herşeyin abuklaştığı bölüm,tommy Jason un öldüğünden emin olmak için mezarını açar,o sırada bir yıldırım düşer,JAson canlanır,gene cinayetler,Jason a inanmayan polislerin ölümleri felan, sonunda Tommy Jason un boynuna ucuna kaya bağlanmış bir zincir geçirip onu suya iter,bi de Jasonun kafasına pervane felan çarpar dipte,film biter

Friday 13th Part 7 New Blood - Eşyaları hareket ettirme yeteneğine sahip kız ,yıllar evel babasının boğulmasından kendisini sorumlu tutar ve bigün babasını suyun dibinden çıkarmaya çalışır,sudan biri çıkar ama babası değil:))) Jason gene terör estirir,gene sonunda öldürürler onu

Friday 13th Part 8 Jason Takes Manhattan - Öğrenciler yer aldığı bir gemi gezintisi var,o sırada Jason da başka bir teknedeki gençleri katledip bu gemiye biner,gemide cinayetler felan,sonra kovalamaca şehrin sokaklarında devam eder,en sonunda kanalizasyonda zehirli ve eritici atıklarla Jason u eritirler.

Friday 13th part 9 Jason Goes to Hell - serinin en saçma filmlerinden biri,jason fbi tarafından öldürülür,otopsi sırasında kalbinden çıkan bi güç mü ışık mı neyse işte o insanları etkisi altına alır,insanların amacı jason un akrabasını bulmaktır,yok işte jasonun yeniden doğumunu sağlarmış felan filan,saçma saçma şeyler,sonunda jasonu parmaklarında bıçak bulunan bir el-acaba kim:) toprağın altına çeker

Jason X - Jason u FBI yakalamıştır,aksiyon dolu bir başlangıçtan sonra Jason ve öldürmeye çalıştığı kız bir laboratuvarda donar. aradan uzun yıllar geçer,bir dev projesi peşinde olan gençler uzay gemileriyle dolaşırken bu ikiliye rastlarlar,bir hata yapıp onları gene uyandırırlar ve Jason bu kez uzay gemisinde katleder milleti,sonunda uzay boşluğuna uçar

Freddy vs Jason - bunu yazmaya gerek yok,konusunu herkes biliyodur
dr.hannibal lecter
Rosemary's Baby
Rosemary's Baby

MesajTarih: Cmt Ağu 18, 2007 2:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benimde favori filmlerimin arasında yer alıyor hemen hemen tüm filmlerini izledim konular güzel
crazy_sinem-alp

MesajTarih: Pzr Ağu 19, 2007 12:28 pm    Mesaj konusu: hım Alıntıyla Cevap Gönder

bende çok sefiyorumm bu filmi hatta hastasıı delisi oldum ya en sefdiğimmm serisi 8 dir benim için çok özel bi yeri varrr Laughing
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
dr.hannibal lecter
Rosemary's Baby
Rosemary's Baby

MesajTarih: Cum Eyl 07, 2007 11:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bnde en çok gençler ormanda mola veriyorda olaylar başlıyoya o filmi sewiyorum kaçıncı bölüm olduğunu hatırlamıyorum Sad
jeanboy287

MesajTarih: Prş Eyl 13, 2007 9:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle günümüz slasher larına yön vermiş (hatta vermeye devam edecek)bir yapımdır serinin bütün filmlerini bulamasamda13'th friday benim için olduğu gibi birçok kişi için özel bir arşivlik yere sahiptir ve öylede kalacaktır
Freddykruger

MesajTarih: Sal Ksm 06, 2007 12:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

jasonnnnnnnnnn ahh jasonnnnnnnnnnnnnnnn micheallllllllllll wee tabikide adamımm kruger :9 bayılıom bunlara yha tüm filmleri war hemde ojinal Smile
Reflections

MesajTarih: Pts Ksm 12, 2007 6:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Freddy vs Jason filminden sonra Jason'un gerçekten de korkunç bir karakter olduğuna inandım. Filmde bir türlü ölmüyordu ve inanılmaz güçlüydü. Kendi kendime acaba normal hayatımda bir şeyle karşılaşsam ne yapardım diye düşündüm. heheh Diğer katillerle, mesela Freddy ile sohbet edebilirsin. Seni öldürmeden önce abuk subuk espriler falan yapabilir ama Jason kendini tanıtmaya fırsat bile vermiyor Smile

tüm seriyi izledim. sıkıldığım zamanlarda beni kurtaran bir seridir. İlk iki filmden sonra fena halde klişe gittiysede yinede başarlı bulduğum bir seridir.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
barfly

MesajTarih: Pzr Arl 02, 2007 9:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

5. bölümden sonrasını sevmıyorum ama ilk 5 bölüm gerçektende şuanki korku filmlerine yön vermiştir jason saygıyla eğiliyorum Smile Smile
[img]http://www.einsiders.com/iscoop/cutenews1.4/data/upimages/jason_vorhees.bmp[/img]
Başa dön
barfly

MesajTarih: Pzr Arl 02, 2007 10:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

5. bölümden sonrasını sevmıyorum ama ilk 5 bölüm gerçektende şuanki korku filmlerine yön vermiştir jason saygıyla eğiliyorum Smile Smile
[img]http://www.einsiders.com/iscoop/cutenews1.4/data/upimages/jason_vorhees.bmp[/img]
Başa dön
Burak

MesajTarih: Pts Arl 31, 2007 1:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

qerCekten Harika Bi fiLm
crazy_sinem-alp

MesajTarih: Sal Mar 11, 2008 10:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

benim filmimm bu beee..bütün serileri varr....
flesh

MesajTarih: Pts Hzr 09, 2008 6:48 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Final chapter'a kadarını izledim gerisi pek sarmadı o old skoll ruhu kaybediyor para kazanmak için cekilmeye daha çok başlanıyor ama jason çok gaddar bir katil gerçi maymun ettiler adamı boks maçı gibi freddy ile kapıştırdılar çok gereksiz.

Extreme haribo webzine
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
javutich
Rosemary's Baby
Rosemary's Baby

MesajTarih: Sal Hzr 10, 2008 2:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Birincisi doğal olarak bir klasik. İkinci fena değil. Ama aradaki bölümler için iyi bir şey demesem. Hele bir bölümü var ki, hani sonunda gölden bir ölü Jason'ı aşağı çekiyor. Aman aman...

Bununla beraber, belki birilerinin tepkisini haklı olarak çekeceğim ama tüm önyargılarıma rağmen hem Jason Goes To Hell hem de Jason X (Cronenberg cameo'sunu nasıl es geçebilirim ki...) çok eğlendirmişti beni. Cidden...

Freddy Vs. Jason ise... Eh işte....

Ayı yavrusu olup birilerini sevgiyle ısırmak istiyorum. Mümkünse boz ayı...
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Leatherface
Chucky
Chucky

MesajTarih: Prş Hzr 12, 2008 3:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

8. bölümde geminin arkasından yüzerek Manhattan'a gitmesini unutamıyorum ben de javutich Smile
yalnız jason x bana göre de eğlenceliydi.
crazy_sinem-alp

MesajTarih: Pzr Hzr 15, 2008 1:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

8.bölüm bence harikaydı(=
en ççok sefdiğim bölümdür(=
gemide dehşet(=
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Korku.Org Forumları Forum Ana Sayfa -> Slasher Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız