| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Pennywise Rosemary's Baby

|
Tarih: Cum Tem 25, 2008 9:09 pm Mesaj konusu: Stephen King - 'O' |
|
|
Kitap Adı : O
Orjinal Adı : It
Yazarı : STEPHEN KING
Türü : ROMAN
Çevirmen : Gönül Suveren
Gruplarına bazen 'Kaybedenler Kulübü' bazen de 'Şanslı Yedili' diyen, ortak korkuları ve yalnızlıklarıyla arkadaş olan 12 yaşlarındaki 7 çocuğun hikayesidir 'O'.
Çocukların yaşadığı kasaba Derry'deki çocuklarla beslenen güç çocuklar neden korkarsa onun şeklini alabilmektedir. 'O' korktuğunuz şeyin kendisisidir. Çoğu zaman ise Pennyiwise adında doğaüstü katil bir palyaço olarak görünür. Çocuklar yıllar önce onu alt etmiş ama öldürememişlerdir. Aradan 28 yıl geçmiştir.
Yıllar önce çocukluk kabuslarına giren "O" tüm kötülükleriyle geri dönmüştür. "O"nu yok etmeleri için korkularını yenmeleri ve birlikte hareket etmeleri gerekiyordur.
Ama bu hiç de kolay değildir, çünkü "O" şeytanın ta kendisidir.
_________________ "Sivri kazıklar vampirler için neyse, gerçekler de çogunlukla hayal gücü için, odur"
Stephen King
En son Pennywise tarafından Cum Tem 25, 2008 9:25 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Tem 25, 2008 9:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
'O' benim hayatım boyunca okuduğum en muhteşem kitaptır. Ve beni Stephen King'le tanıştıran bu kitap muhtemelen hep en sevdiğim kitap olarak kalacak.
'O' okunabilecek en korkutucu kitaplardan birisidir. Kitabı okuduktan sonra camdan aşağı fırlatanlar vardır.. Kitapla aynı evde kalmaya korktukları için..!
Ama 'O' sadece bir korku kitabı değil, yaşanabilecek en muhteşem dostluğun, 7 arkadaşın özenilecek arkadaşlığının hikayesidir.
Bu romanın bir de filmi vardır. Film kitapla çok da uyuşmasa da o dönemin filmi izleyen çocuklarına hayatları boyunca onların yanında olacak bir palyaço fobisi hediye etmişt başarılı sayılabilecek oldukça tuhaf bir uyarlamadır. Özellikle müzikleri ilgi çekicidir.
Herkesin okuması gereken bir korku ve arkadaşlık şaheseri.. Benim nickim olan korku aleminin unutulmazlarından Pennywise isminin kaynağı.. _________________ "Sivri kazıklar vampirler için neyse, gerçekler de çogunlukla hayal gücü için, odur"
Stephen King
En son Pennywise tarafından Cum Tem 25, 2008 9:25 pm tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Tem 25, 2008 9:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
            _________________ "Sivri kazıklar vampirler için neyse, gerçekler de çogunlukla hayal gücü için, odur"
Stephen King |
|
| Başa dön |
|
 |
heima Rosemary's Baby

|
Tarih: Pzr Ağu 17, 2008 11:10 am Mesaj konusu: |
|
|
O güzeldi filmini izlemiştim hoş olmuş. yolda bir palyaçoya rastladım ben tiksinirim kendilerinden yaklaşmamasını söylediğimde bu kitabı okuyup okumadığımı sordu filmini izlediğimi fakat bu tiksintinin o sebeple gelmediğini söyledim o da kendi etrafındaki pek çok ebeveynin bu kitap yüzünden kendisinden korktuklarını söylemişti şaşırtıcı _________________ He was a leader, malicious and violent
His fame is covered with blood
Now he's just a number, He lost all his power
The King Has Lost His Face |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr Ağu 17, 2008 6:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet palyaçolar bu kitaptan ve filminden çok şikayetçidir.  _________________ "Sivri kazıklar vampirler için neyse, gerçekler de çogunlukla hayal gücü için, odur"
Stephen King |
|
| Başa dön |
|
 |
heima Rosemary's Baby

|
Tarih: Pts Ağu 18, 2008 9:51 am Mesaj konusu: |
|
|
filmi çok değişikti ama sonundaki örümceği çok basit yapmışlar inandırıcı olmamıştı fakat hipnotize olmuş gibi izlemiştim kıpırdamadan _________________ He was a leader, malicious and violent
His fame is covered with blood
Now he's just a number, He lost all his power
The King Has Lost His Face |
|
| Başa dön |
|
 |
bumbada
|
Tarih: Prş Oca 01, 2009 12:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bu kitabı bulamadım bir türlü ama cidden korkunç dimi? |
|
| Başa dön |
|
 |
Englund Chucky

|
Tarih: Prş Oca 01, 2009 8:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence bu kitap, bir s. king klasiği olan "ilk 600 sayfada coş-son 50 sayfada sıçıp batır" yönteminin en büyük örneğiydi. (Bunun tam tersi örneği ise Kemik Torbası'dır bence)
Yine de hala okuduğum en iyi 3-4 kitaptan biridir.
Filmi içinse aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Böyle güzel bir kitabı gayet sıkıcı bir şekilde karelere dökmeyi başarabilmişlerdir. Ayrıca bunun en büyük sebeplerinden biri filmin yapım yılı ve süresi olduğunu düşünüyorum (Devrik cümleler rules!) _________________ Zor bulunan filmler için Xnema.com |
|
| Başa dön |
|
 |
bumbada
|
Tarih: Cum Oca 02, 2009 12:41 am Mesaj konusu: |
|
|
ilk 600 sayfada coş-son 50 sayfada sıçıp batır
buna bende katılıyorum  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Oca 02, 2009 9:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet filminin sonu gerçekten kötüdür ama kitaptaki son için aynı şeyi söyleyemem. Aslında ikisinin sonu da aynıdır hemen hemen ama filmde bunu yansıtamamışlar. Kitabı izledikten sonra filmi izlerseniz beğenmemeniz kuvvetli ihtimal, ama önce filmi izlerseniz farklı tatlar almanız mümkün..
Kitabın özellikle son paragrafına bayılırım. Benim en sevdiğim kitaptır.
''Bill rüyasından uyanıyor, gördüğü rüyanın ne olduğunu pek hatırlamıyor. Yalnızca rüyasında tekrar çocukluğuna döndüğünü biliyor. Çocuk olmak güzel bir şey... diye düşünüyor. Ama olgun bir insan olmak ve çocukluğun esrarlı yanlarını düşünmek de güzel..Çocukluğun kendi tatlı sırları var.. Bu ölümlü olduğumuzu kanıtlıyor. Ve bu ölümlülük de cesaret ve sevgiyi biçimlendiriyor. İleriye bakan, geriye de bakmak zorunda kalıyor. Her hayat kendince ölümsüzlüğü taklit edip duruyor. Bir tekerlek gibi bir şey bu...'' _________________ "Sivri kazıklar vampirler için neyse, gerçekler de çogunlukla hayal gücü için, odur"
Stephen King |
|
| Başa dön |
|
 |
Deadman Damien

Kayıt: 25 Tem 2007 Mesajlar: 811 Konum: Mavi İstiridye Barı
|
Tarih: Cmt Oca 03, 2009 12:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Filmi çok güzel.İzleyesim var tekrar ama süresi korkutuyor valla.
Kitabını okumadım maalesef. _________________ Save the cheerleader to save the world. |
|
| Başa dön |
|
 |
kalender Moderatör

|
Tarih: Pzr Oca 04, 2009 9:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kitabı daha yeni okudum. Son derece iyiydi. Henry Bowers ve arkadaşlarının her yerde çıkması, okurken biraz sıktı ama sonlarına doğru gerilimin artmasıyla beklentilerimi karşıladı.
Kitap hakkındaki tek olumsuz düşüncem; Stephen King'in okuduğum kitaplarında genelde yazarlara yer vermesi. Mesela; Bill Denbrough diğer karakterlere göre oldukça güçlü ve ön plandaydı. Bir de korku yazarı olunca ister istemez King'in egoist biri olduğunu düşünüyorsun.
Buna rağmen kitap son derece güzel. _________________ ''HEYBAN''
25 ARALIK 2010 |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Oca 05, 2009 2:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Beğenmene sevindim  _________________ "Sivri kazıklar vampirler için neyse, gerçekler de çogunlukla hayal gücü için, odur"
Stephen King |
|
| Başa dön |
|
 |
blackapple

|
Tarih: Sal Oca 27, 2009 6:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
| çok güzel bi kitap şuan okuyorum .Kıng in betimlemeleri çok başarılı |
|